Slovenský Červený kríž udelil vyznamenania

17.05.2012 Bratislava

Bratislava 17. mája (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca, ktorý bol 8. mája, Slovenský Červený kríž (SČK) udelil vyznamenania a ocenenia 39 bezpríspevkovým darcom krvi, dobrovoľným ošetrovateľkám, dobrovoľníkom SČK a dlhoročným partnerom a spolupracovníkom SČK. TASR o tom dnes informovala Martina Balleková z Kancelárie prezidenta SR.

"Mnohé aktivity, ktoré organizujete, sú veľkým prínosom pre našu spoločnosť. Najdôležitejšou je organizovanie bezplatného darcovstva krvi, ktoré je každým rokom úspešnejšie. Nemenej významná je aj agitačná a osvetová činnosť SČK, spomenula by som aktuálnu celoslovenskú zbierku Spolu pomôžeme vyhlásenú na máj," povedala na dnešnom podujatí v Primaciálnom paláci manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová, ktorá je zároveň čestnou prezidentkou SČK.

Prvá dáma v príhovore ocenila činnosť a aktivity SČK. Z rúk manželky prezidenta si medailu SČK "Za záchranu života" prevzal Peter Kvasnica, ktorý nasadením vlastného života i zdravia zachránil topiace sa dievča z rieky Váh. Najvyššie vyznamenanie - Čestná strieborná medaila Henryho Dunanta bola tento rok udelená prezidentke SČK Helene Kobzovej, informovala Balleková.
 

Vyberte región